Смес от 2 съставки, която помага за премахване токсините от тялото

Смес от 2 съставки, която помага за премахване токсините от тялото

Всеки е чувал за какви ли не рецепти, свързани с премахване токсините от тялото. За съжаление повечето не се славят с приятен вкус и именно това кара хората да странят от тях. Днес обаче ще ви зарадваме с рецепта за една изключително приятна за консумация смес, която не само ще поглези вкусовите ви рецептори, но и ще способства пречистването на тялото от токсини.

Паралелно с това ще ви зареди с много полезни вещества, нужни на организма, за да функционира правилно. Става въпрос за цинк, магнезий, желязо, фибри и редица витамини от група В. Ако ви е отпаднало, само една лъжица от тази смес успява да възвърне част от енергията и да ви накара да се чувствате значително по-добре.

Счита се, че ако я консумирате редовно, ще способствате за лечението на хронична умора, депресия, отпадналост.

Ето какви продукти са ви нужни, за да я приготвите: • 300 грама мед; • 300 грама тахан.

Тези две съставки се смесват в купа и се разбъркват добре, за да се получи еднородна смес. Към нея можете да добавите всякакви ядки и семена по ваш вкус. Разбира се, това не е задължително.

Похапването и в чист вид е също толкова приятно, колкото и ако добавите нещо друго. Задължително съхранявайте сместа в хладилник. За предпочитане е да я пресипете в буркан с херметическо затваряне. Всеки ден консумирайте по 1-2 чаени лъжички от нея.

Децата е препоръчително да похапват по една чаена лъжичка за по-добър имунитет.