Служебният кабинет с последно заседание, Радев назначава ново правителство

Последно редовно заседание на Министерския съвет преди президентът Румен Радев да назначи новото правителство.

Все още не е ясно дали сега действащите министри са получили покана за следващ служебен кабинет. Сигурно е само името на премиера – отново Гълъб Донев ще бъде служебен министър-председател.

Служебният кабинет ще обсъжда предоставянето на дерогации, свързани с действия на Русия в Украйна, както и евентуални мерки, които да бъдат предприети за понижаването на цените на горивата за гражданите и икономическите оператори в страната, предаде dariknews.bg.

Това предвижда част от дневния ред на днешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството ще обсъжда още предложение за промени в Закона за МВР, в Правилника за устройството и дейността на МВР, както и промени в Закона за културното наследство.

Дневният ред на заседанието предвижда също кабинетът да определи управляващия орган на Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони на България за периода 2023 – 2027 г.

Очаква се правителството да реши дали да предостави безвъзмездно имот публична държавна собственост на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, за рехабилитация на жп участъка Оризово – Михайлово. Началото на заседанието е от 10:00 ч.