След 25 г.: Българска грация с еврозлато при девойките

България спечели пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на финалите на отделните уреди при девойките на eвропейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента, след като изигра страхотно съчетание и получи оценка 21,550 точки. Тя стана и втора на финала на топка с 22,700 точки.

Това е първа европейска титла за България след 25-годишна пауза. За последно през 1995 година Теодора Александрова спечели европейското злато в многобоя и във финала на обръч.

Другата българка Ева Брезалиева спечели бронзово отличие на въже с 20,850 точки. Първоначално тя имаше оценка от 20,450, но беше повишена, след като от българския щаб подадоха контестация за D1. На бухалки Брезалиева игра силно, но остана четвърта с оценка от 22,750 точки.

На въже европейска шампионка стана Дина Агишева (Беларус) с 21,550 точки, на топка първа е Полина Карика (Украйна) с 22,800 точки, а на бухалки златото взе Дария Атаманов (Израел) с 24,350 точки.

По-късно днес са финалите на отделните уреди при ансамблите. Европейското първенство завършва в неделя с многобоя при жените с участието на нашите Боряна Калейн и Катрин Тасева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share