След пауза от 5 години Audi връща S8 Plus в гамата си

Слуховете, че компанията Audi се готви да възроди легендарната марката Horch и да предлага под нея суперлуксозни автомобили продължават да се появява периодично, но все още не са потвърдени. Факт е обаче, че компанията се нуждае от подобен автомобил, за да може нейният флагман A8 да се бори успешно с Mercedes-Benz, който предлага S-Class във версия Maybach.

В същото време, Audi определено се нуждае и от RS8, което да се конкурира с автомобили като Mercedes-AMG S 63 и BMW M760Li. От Инголщад са категорични, че няма шанс такъв седан да се появи при сегашното поколение на модела (D5), което означава, че версията S8 ще остане на върха на гамата като производителност. В Audi обаче готвят нов вариант на модела – S8 Plus, който се завръща в гамата на марката след 5-годишно прекъсване.

Прототип на модела седана беше забелязан по време на тестове в Северна Швеция, като камуфлажът, с който е покрит, не успява да скрие новостите по автомобила. Той е получи различни предна и задна брони, както и нова форма на фаровете с извивка в долната част, както е и при новото Audi A3. Променена е и решетката на радиатора.

Снимки на интериора липсват, но се очаква версията Audi S8 Plus да получи модернизирана информационно-развлекателна система, както и нови седалки. Като цяло обаче салонът ще запази сегашния стил и други кардинални новости в него няма да има.

Голямата промяна ще бъде в задвижващата система. Под капака на най-мощната версия на флагмана на Audi ще бъде поставен сегашният 4,0-литров V8 двигател с две турбини, който при S8 развива мощност от 591 к.с. Благодарение на меката хибридна технология, която ще използва, моторът вече ще развива около 700 к.с.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share