След купона край Сандански: Четирима полицаи отнасят глоби

Има нарушение на противоепидемичните мерки по време на среднощното полицейско парти край Сандански и ще има наказани. Това завиха от Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Общо четирима униформени ще бъдат глобени, заедно с тях ще бъдат санкционирани и всички гости на тържеството – в това число и формалният домакин, който е горски служител, предаде бТВ. „На младия татко първо бих му пожелал да му е жива и здрава рожбата. Предвид ситуацията, ще му бъде потърсена отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки и етичния кодекс, защото въпреки повода за празненство, не трябва да забравяме каква е ситуацията. Той е помощни клесничей“, уточни инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.

Партито с участие на полицаи става публично, след като в разгара на купона един от служителите на реда решава да излъчва на живо във „Фейсбук“. Поздравите за младия татко валят, а на сутринта става ясно, че ще има и глобени.

Дали са петима, двама, трима или четирима – това е нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването и ще направим всичко възможно те да бъдат наказани. Собственикът на обекта ще се санкционира като юридическо лице, а на другите участници, персонално, ще бъдат съставени също актове“, обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград.

Глобата за собственика ще е между 500 и 2000 лв., а участниците в купона ще бъдат глобени между 300 и 1000 лв. Сред глобените ще е и горският служител, формален домакин на тържеството.

Здравните инспектори и полицаите, изпратени на проверка, завариха заключен обект. Текат разпити, за да се идентифицират всички участници в купона.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share