„Славия“ си върна носител на Купата

„Славия“ стартира зимната си селекция с познато лице – централният защитник Костадин Велков. Той идва като свободен агент, след като разтрогна договора си с германския клуб „Атлас“ Дерменхорст от Регионал-Лигата.

31-годишният Велков е един от героите на „белите“ при спечелването на последния трофей от клуба – Купата на България през 2018 г. Веднага след успеха, синът на Антон Велков замина за Германия, където игра първо в „Кемницер“, а след това и в „Атлас“. Той напуска изненадващо тима от Дерменхорст, защото през лятото подписа договор за 2 години, но си тръгна след само половин година.

„Всъщност имах големи планове за „Aтлас“ и исках да остана по-дълго. Но не винаги можете да планирате всичко. Тук срещнах страхотни хора, всички в клуба много ми помогнаха. Много съм благодарен и ще продължа да следя всеки мач на отбора, стискам палци за момчетата“, цитиран е Велков на страницата на „Атлас“ във „Фейсбук“.

Костадин и съпругата му Никол очакват да станат родители за втори път и това е причината, за да се върне в София и да подпише договор със „Славия“. Очаква се в следващите дни от „Овча купел“ да обявят и кои играчи ще бъдат освободени, като последна дума ще има треньорът Александър Тарханов.

Previous post Гърция започва да ваксинира от 27 декември
Next post Вучич: Сърбия е №1 в Европа по икономически ръст