Скритите райски кътчета на Каталуния, които трябва да видите

Скритите райски кътчета на Каталуния, които трябва да видите

Каталуния крие прекрасни съкровища, които, за щастие, все още не са влезли във всички туристически справочници.

Много пътешественици мечтаят за непознати места, където могат да се изгубят, за пътуване в неизвестното. А испанската област Каталуния (на испански: Cataluña; на каталонски: Catalunya, на окситански: Catalonha) може да ви изненада с места, които все още не са много популярни, които имат свой дух и не са посещавани от много туристи. Но пътуването до тях си струва напълно и просто трябва да ги видите.

Ако сте любители на природата, тогава маршрутът от Порт Лигат (където се намира и удивителната къща на Салвадор Дали) до Кап де Креус, е чудесен вариант със своите назъбени скали и изгледи към Далини.

Любителите на скалите и пещерите ще харесат Бенифалет. Това са шест пещери в Баш Ебре, като две от тях могат да бъдат посетени – Кова дел Дос и Кова Марвелес.

В Агер можете да се насладите на красива гледка към дефилето Мон Ребай от високо или да се спуснате с парашут.

Освен това можете да се разходите до езерото Малну (на 2250 м надморска височина) в Серданя и, ако ви стиска, да влезете в неговите ледени и чисти води.

Ако искате да разпуснете, няма нищо по-хубаво от плаж. Затова обърнете внимание на Кала Треумал, скрит от тълпите туристи близо до Бланес. Това наистина е чудесен избор.

Любителите на очарователните селца и паметниците ще се радват да видят романската църква „Сант Естеве д‘Олиус“ в Солсона и нейната крипта, както и недостъпното светилище Санта Мария де Монгрони.

Разходката из едно от най-добре запазените средновековни села – Гимера (Уржел), ще зарадва тези, които искат да избягат от суматохата на града.