Скритите начини, по които флиртуват срамежливите мъже

Начинът, по който човек флиртува може да издаде много за личността му и за вътрешния му свят. Някои хора са екстроверти – изразяват емоциите си открито, а това ясно си личи и в начина им на флиртуване. Винаги ясно ще усетите и ще разберете, че такъв човек флиртува с вас. Той ще се постарае това да не остане незабелязано, пише az-jenata.bg.

На фона на това срамежливите хора имат съвсем друг подход. Те са осезаемо по-сдържани, действат косвено, може да ви оставят леко объркани дори, защото в един момент се чудите флиртуват ли, а в следващия си казвате, че ви се е сторило.

Всъщност най-вероятно не ви се е сторило. Ако сте усетили необичайно поведение от страна на някой срамежлив мъж, то най-вероятно е продиктувано именно от неговата срамежливост, която го кара да се отпуска по-трудно във флирта.

Кои са скритите признаци, че срамежлив мъж флиртува с вас?

Срамежливите мъже обръщат внимание на малките жестове

Срамежливите мъже залагат на малките жестове. Понякога са толкова фини и деликатни, че са едва забележими. Някои жени могат дори да не им отдадат такова значение и да ги отминат. Срамежливият мъж ще се опита да ви подскаже със зрителен контакт, че ви харесва. Ще обръща внимание на нещата, които харесвате, но няма да ви натрапва това, че ги е запомнил. По-скоро ще ги вмята помежду другото в разговора.

Държат се неловко и странно

Странен смях, който е неконтролиран или дори не на място, неловкост в жестовете и разговорите, оплитане на езика, неподходящи изказвания са само част от примерите за странно поведение на срамежлив човек, който ви харесва. Той ще се опита да ви направи комплимент, но ще прозвучи странно. Ще се опита да ви впечатли, но ще изглежда нелепо. Не се чудете какво му става, а си задайте въпроса дали пък не флиртува с вас. Отговорът може да е „да“.

Може да заекват или да станат нервни

Ако не сте забелязали той да заеква, когато говори с други хора, но по някаква причина започва да го прави, когато говори с вас, това може да е признак, че се опитва да флиртува с вас, но не му се получава. Срамежливите мъже понякога оплитат езика си, когато говорят с жена, която харесват. Това определено може да е знак, че има симпатии към вас, най-вече ако не забелязвате подобни притеснения, когато общува с друг.

Усещате, че се чувстват по-комфортно да флиртува с вас онлайн

Много характерен белег за срамежливите мъже е, че се чувстват по-удобно да флиртуват, когато не стоите пред тях. Онлайн закачките и съобщенията им помагат да се държат по-освободено, да покажат емоциите си и да подскажат за намеренията си – все неща, които наяве се срамуват да правят.

Докосват ви уж случайно

Срамежливите мъже не подхождат директно, като алфа мъжете, а по-скоро загатват за интереса си, като намират начин неволно и леко да ви докоснат. Деликатната им природа и по-нежна и ранима душевност не им позволява да подхождат към вас настъпателно, а действат едва забележимо, търсейки уж привидно неволен физически контакт.