Скандал! Иван Добчев скъса абсолютно всички кандидат-студенти в НАТФИЗ

Кандидат-студентите за театрална режисура получиха студен душ на 7 септември. Списъкът след края на деня бе достоен за стена на плача – при едва шестима кандидати, театралният дует Иван Добчев – Маргарита Младенова написа двойки от горе до долу, предаде Lupa.bg. На практика кандидатите стигнаха едва до втори кръг, а трети така и не се състоя.

Скъсаните младежи коментираха, че проф. Иван Добчев бил сякаш по-благосклонен по време на втория кръг, но проф. Маргарита Младенова решила да демонстрира своята елитарност, като покаже, че няма нито един достоен кандидат през 2023 г.

Кандидат-студентите трябваше да представят три текста: монолог от пиеса, откъс от проза и стихотворение. След края на изпита пред входа на НАТФИЗ отрязаните кандидати коментираха, че това е било замислено от самото начало – да бъдат скъсани абсолютно всички. Така те просто участвали в миманса на пиеската „Приемен изпит“.

Добчев и Младенова по същия тертип направиха нулев прием за режисура и през 2019 г. И тогава разплакаха всички кандидати, без изключения. На практика режисьорският тандем с претенции за елитарност е решил да закрие специалността „Режисура за драматичен театър“, без това да се обявява от висшето училище. Дали това не е заговор срещу ректора, който се опитва да провежда всяка година кампания за популяризиране на по-малко търсените специалности, питат се театрали.

Иван Добчев взриви публичното пространство, когато се подигра на успеха на Мария Бакалова в Холивуд – той я бил подготвил за висотите на театъра, а тя се „слагала“ на публиката и мъжете, заяви интелектулеца в свое скандално интервю. Тогава и други гласове от миналото напомниха, че Добчев замерял с пепелници актьорите, когато не постигали съвършенството на неговия замисъл.

Previous post Съсед на шофьора, прегазил 15-годишния Филип: Кара постоянно пиян!
Next post Майката на Даная: По-спокойна съм, след като част от нея е на нашия свят