Скандално: Омбудсманът се шири в офис с наем от близо милион на година

Скандално: Омбудсманът се шири в офис с наем от близо милион на година

Държавата плаща близо милион годишен наем за офис на пъпа на София на омбудсмана Диана Ковачева, за това сигнализира журналистът и народен представител от 43-то Народно събрание Димитър Байрактаров. „С парите от наеми щяха да се направят три такива сгради. Два милиона лева струва детска градина за 150 деца, така че и за забавачница можеха да се похарчат милионите от наема. С бомбастични наеми са и Здравната каса и Столичната регионална каса“, коментира журналистът.

„За пилеенето на пари за наеми съм сезирал Ковачева. Изпратих й заявление преди 14 дни по електронната поща, на което още нямам отговор“, добави той.

„Омбудсманът е свидетел на жестоки нарушения на Закона за защита от дискриминация. За да работиш като санитар трябва да си бил болен. Утре ще се окаже, че за да работиш като журналист, трябва да си преболедувал сифилис. Гнусно е, да заявяваш, че за да работиш в COVID-19 отделение, трябва да си преболедувал заразата. В същото време биеш тревога, че имаш нужда от персонал. Това не е ли цинизъм?!“, възмущава се Байрактаров.

„Нямам нищо против Корнелия Нинова да се изявява като доброволец санитар. Но не е ли по-добре тя като един лидер на опозицията, като човек, който познава перфектно социалните проблеми, да се заеме с решаването на проблем, свързан с дарението на кръвната плазма?! Онзи ден исках да даря плазма на тежко болно момче от Варна и се оказа, че не мога.

Неговият баща беше пуснал обява за плазмата, като няколко дни преди това е починал другият му син и съпругата му от COVID-19. При такъв хаос в системата и при такива неразбории мястото на опозицията е много важно. Умират хора не от болестта, а от тромавата бюрокрация“, каза още журналистът пред „Лупа“.