Скандално! Насред задаващите се фалити депутатите пият кафета и сокове за 150 000 лева

150 000 лева без ДДС е определила шефката на Народното събрание Цвета Караянчева да бъдат изпити и изядени под формата на кафета, чайове, сокове, ядки и бонбони. Сумата стана ясна от възложена преди дни процедура за доставки на храните и напитките след публично състезание, определено от Караянчева.

Оказва се, че издръжката на един народен представител само за тези глезотии възлиза на 625 лева годишно или повече от минималната работна заплата, пише „Лупа“. Тази сума обаче е разпределена само в случай, че всички депутати чинно идват на работа за всяко пленарно заседание, без нито едно отсъствие.

От документацията по трите позиции за обществената поръчка прави впечатление, че предложенията са за поене на законотворците не просто с обикновено еспресо, а със специални бленди и доста скъпи марки на пазара, които след петъчното затваряне на държавата повечето българи едва ли биха могли да си позволят. Соковете също не са на българските производители, а на известен немски концерн, чийто литър у нас се продава за минимум 5 лева. Не по-различно е положението и с минералните води – депутатите не се задоволяват с една конкретна българска марка, а са зажаднели за френска газировка.

Бонбоните трябва да са с определен процент млечно и какаово съдържание, което също вдига цената на обществената поръчка – сакън да не хапнат блокче от завода в Своге.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share