Скандално: Бивш кмет си купува „частна“ улица в Балчик, на брега на морето

Скандално: Бивш кмет си купува „частна“ улица в Балчик, на брега на морето

Общинарите в Балчик трябва да гласуват днес проект за изменение на ПУП на общинска улица на първа линия до морето, за да стане тя част от имот на фирмата „Бряг” ООД. В нея съсобственик е Станко Станков от „Булмаркет ДМ”, чийто влак се взриви на гарата в Хитрино на 10 декември 2016-а.

След трагичния инцидент загинаха 7 души и 29 бяха ранени.

От проекта става ясно още, че документацията, обосноваваща този скандален проект, разкрива и документната врътка, чрез която „Бряг” ООД се сдобива с общинската собственост до самия бряг, допълва „Евроком”, като цитира „Биволъ”.

Станко Станков е бивш кмет на Балчик и едноличен собственик на фирмата “Проект ЕС” ЕООД, която държи 50%. от капитала на “Бряг” ООД. Другите 50% са собственост на “Варна Инвестмънт Къмпани” на Димитър Стойков.

Ако решението мине през гласуване в Общината, напълно ще бъде отрязан достъпа до лицето на държавния имот на Ботаническата градина към Двореца в Балчик, информират от „Биволъ“.

От медията припомнят, че Станко Станков е управител на скандалната фирма “Булмаркет”, чиито цистерни се взривиха в Хитрино. “Биволъ” заявяват, че имат няколко разследвания, които доказват, че към момента на инцидента в Хитрино, собственик на взривилия се влак, който уби седем души, рани 28 и разруши 23 къщи, се явява социално слабият кипърец Георгиус Георгиу.