Скандална присъда за страшилището Каратиста от Северозапада

Върховният касационен съд е потвърдил осъдителната присъда спрямо тридесет и три годишния Владислав К., обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана за опит за умишлено убийство на мъж, съобщава „Булнюз“. На основание чл. 119, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс той е осъден на две години „лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок.

Осъденият Владислав К., по прякор „Каратиста“, и пострадалият Атанас А., занимаващ се с бойни изкуства, са от Монтана. Двамата се познавали и били във влошени отношения, като няколкократно влизали в разпра един с друг и си разменяли обиди и удари. Мъжете се движели в различни компании и често посещавали питейни заведения и дискотеки в града. Вечерта на 27.09.2015 г. осъденият бил с компания в дискотеката „Блек Лейбъл“.

По-късно там дошъл и Атанас А., като се настанил с приятелите си в сепаре. Въпреки че двамата на няколко пъти се засичали, първоначално нямало конфликт между тях. По-късно между Владислав и Атанас възникнало спречкване, което изключително бързо прераснало в сбиване. Двамата мъже се озовали на пода, вкопчени един в друг. Те започнали да си нанасят удари с ръце.

Опитите на охранителите на заведението да ги разтърват останали безуспешни. Физическата разправа продължила извън дискотеката – на площадката пред входната врата. В един момент Атанас взел преимущество и натиснал под себе си Владислав, нанасяйки му удари с ръце в областта на главата. Тогава осъденият извадил нож и започнал да нанася удари в тялото на противника си.

Приятелите на пострадалия му оказали незабавна помощ, като го транспортирали в болнично заведение. На местопроизшествието пристигнали полицейски служители. В хода на разследването е било констатирано, че ударите с нож били най-малко седем. Част от тях били нанесени със значителна сила и насочени в области от човешкото тяло, където се намират жизненоважни органи – шия, гръден кош и корем. Престъпното деяние било извършено от Владислав К. при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share