Синът-побойник на пернишкия прокурор Бисер Михайлов излиза на свобода

Софийският градски съд пусна от ареста задържания в Перник Васил Михайлов. Той е обвиняем за две деяния – нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство. Името му нашумя и заради това, че е син на прокурор от града.

Михайлов ще бъде под домашен арест, реши окончателно съдът. Той е син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Местни жители твърдят, че прокурорският син е пребивал системно хора в Перник, но от страх потърпевшите не подавали жалби. Побоищата са били заснемани с телефон.

На 12.05.2022 г. е образувано досъдебно производство, че на 09.04.2022 г. той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение, на 11.12.2021 г. – в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. – в близост до зала „Кракра“ в областния град. На 20.05.2022 г. материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Перник.

На 29.05.2022 г. е започнато друго досъдебно производство, след като според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишния Андонов. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. На 30.05.2022 г. материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура – Перник.

Последният случай е от 11.06.2022 г, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство за телесна повреда, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 ч. същия ден пред заведение в центъра на областния град, на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят младеж. Той е задържан на 12.06.2022 г., като по медицински причини е освободен. В хода на разследването са установени и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери. На 13.06.2022 г. материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Перник.

Бащата на Виктор Михайлов е зам.-окръжен прокурор на миньорския град. Преди 12 години той, още тогава зам.-окръжен прокурор на Перник, бе задържан и обвинен за лихварство. Заедно с него бе арестуван и брат му, на когото Бисер е кръстил сина си. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че заместник окръжният прокурор на Перник е отпуснал кредит от 30 000 лв. и е получавал лихва от 3700 лв. на месец. Той е отправял заплахи спрямо свидетели и семействата им и ги е принудил да поемат задължения за 10 хиляди евро. В последствие обвинението падна, а Михайлов бе върнат на работа.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share