Сиди: На 4 април хората поискаха промяна, а получиха брутална подмяна

Сиди: На 4 април хората поискаха промяна, а получиха брутална подмяна

На 4 април хората поискаха промяна, а получиха брутална подмяна. Това коментира пред БТВ Александър Сиди от ВМРО.

По думите му патриотичното пространство има своите гласове. ‘Ако проблемът е в лидерството на патриотичните партии, ние предлагаме лидерите да се оттеглят от листите, да се обединим и да вземем тези 600 000 гласа от това пространство“, заяви той.

Поясни, че по никакъв начин не е новина предложението ни за засилване на президентските правомощия. „Защото на изборите на 4 април хората поискаха промяна, а получиха брутална подмяна. Хората искаха мажоритарен вот, но бяха излъгани, искаха смяна на модела „Борисов“, а получиха Дончева. Ние не казваме президентска република на Радев, а казваме президентска република на който и да е президент“, заяви Сиди.

Според него новите партии са обединени в нещо като тюрлюгювеч само и само да влязат в парламента, а тях постоянно ни питали защо преговарят за обединение на патриотичните партии. „За нас най-добрият вариант е да се явим самостоятелно, това е нашият теснопартиен егоистичен път.

В това Народно събрание имаше от либерали по-наляво. Добре, че парламентът имаше малко време, за да не направи повече глупости. Следващото Народно събрание може да има повече време и да направи повече глупости. Добре е в такъв случай в него да има повече патриотични партии, за да възпират левите либерали да правят законови промени, насочени срещу традиционното семейство“, каза още Александър Сиди.