Селекционерът на Испания респектиран от Мбапе: Той на 50% е като друг на 100%

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте говори преди утрешния полуфинал на Евро 2024 срещу Франция. Той се изказа много ласкаво за голямата звезда на „петлите“ Килиан Мбапе, но подчерта, че знак как да се противопостави на съперника.

“Мбапе е специален играч, но за мен моите футболисти винаги са най-добрите. Таланти като него са непредсказуеми. Когато той играе на 50%, това се равнява на 100% от възможностите на всеки друг.

На практика, той може да си позволи да не прави нищо особено в хода на целия мач, а след това с две действия да донесе победата на тима си. Мбапе е истински гений, но при французите има още големи звезди”, заяви Де ла Фуенте.

“Ще се постараем да ограничим силните страни на съперника, независимо от това кои футболисти ще са на терена. Искрено вярвам в своя отбор”, подчерта испанският специалист.

“За нас това е фантастична възможност. Направихме много до момента и заслужено сме тук. Както и срещу Германия, този мач също е достоен за финал. Всичко ще се реши от детайлите, от малките грешки. Надявам се да се възползваме от историческия шанс, който ни се открива”, сподели Де ла Фуенте.

“Винаги се подготвяме по начин, който да ни помогне да спечелим. Моделът ни на игра предполага шоу. Имаме отбор, способен да прави зрелище. Най-важното обаче е да победим. Трябва да действаме и привлекателно, и прагматично”, обясни наставникът на “Ла Роха”.

“Франция притежава изключителен потенциал. Играчите им са от много висока класа. Не, не ми е скучно да гледам французите. Стиловете ни са различни, но на мен футболът винаги ми доставя удоволствие. Готови сме. Съперникът е много силен физически, но знаем как да им се противопоставим, използвайки нашите предимства”, добави Луис де ла Фуенте.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share