Свирепа катастрофа с Ауди и БМВ по тъмна доба в центъра на Бургас

Свирепа катастрофа с Ауди и БМВ по тъмна доба в центъра на Бургас

Жесток сблъсък между два леки автомобила на кръстовището на улиците „Св.Св. Кирил и Методий” и „Цар Симеон I” в централната част на Бургас, разтърси спящите в домовете си хора тази вечер. Инцидентът е станал между лек автомобил БМВ- бяло и Ауди – сив металик, съобщава Флагман.бг. По първоначална информация БМВ-то се е движело в посока бул. „Демокрация“, а Аудито – от ул. „Цар Симеон“ към бул. „Демокрация“.

Според свидетели шофьорите и на двете машини са били с превишена скорост и буквално са препускали по тясната улица. На кръстовището двете коли се засичат, където пред бавареца има знак „Стоп“, но видимо го е подминал. В този момент го връхлита Аудито. От удара се завърта и се забива в дърво на тротоара. Колата е завъртяна на една страна.

Трима са пострадалите при зрелищната катастрофа, като до идването на линейка на Бърза помощ, от двата автомобила – Ауди и БМВ, са били извадени едно момче и две момичета, по чиито ръце и глави се стича кръв. Случайните свидетели се молят кръвта да е само от заседнали частици от стъкла и да нямат други сериозни наранявания. Те са били качени в линейката, без да се налага използването на носилка. Не е ясно обаче какво е състоянието обаче на вътрешните им органи, тъй като и тримата са в шок.

За униформените вече е ясна фактическата обстановка по произшествието. Преобърнатото на кръстовището при улиците „Св.Св. Кирил и Методий” и „Цар Симеон I” Ауди се е движело по ул. „Цар Симеон I” в посока бул. „Булаир”. То е било с предимство. Шофьорът се е движел по път със знак, указващ предимство пред всички останали участници в движението. Светофарът е изключен. Проблемът е, че въпреки осигуреното му предимство, водачът на скъпото возило Ауди е карал с крайно несъобразена за мократа настилка и в тъмното скорост – поне 80 км/ч., твърдят очевидци при разпитите, които вече започнаха на място. БМВ-то се е движело по ул. „Св. Св. Кирил и Методий” в посока бул. „Демокрация”.

При знака „стоп” водачът му не е спрял, а само е намалил – всъщност той се е задал от денонощния магазин „Тришър”, също с висока скорост. „БМВ-то понамали скоростта, но изобщо не спря и продължи с около 30-40 км/ч.”, свидетелства случаен пешеходец.

За щастие няма пострадали минувачи. По това време по двете улици в центъра на Бургас е имало четирима души. Чудо е, че преобърнатото Ауди на тротоара не е отнесло двама минувачи – младежи. БМВ-то се завърта на 180 градуса от удара. От автомобила БМВ са излезли двама – шофьорът и негов спътник от предната седалка. В Аудито е имало четирима или петима души, от които две момичета.