Свиленски: Най-важната задача на НС е да промени Изборния кодекс

Свиленски: Най-важната задача на НС е да промени Изборния кодекс

„Най-важната задача, която трябва да изпълни това Народно събрание, е промяна в Избирателния кодекс, следвани от мерките за подпомагане на българските граждани“. Това коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП Георги Свиленски.

Напомни, че от БСП са внесли 6 законопроекта и очакват подкрепа от всички политически партии. „Те са за подпомагане на социалнослабите, на пенсионерите, на младите семейства, на майките с деца и на учениците. Именно това очакват българските граждани – грижа към тях и техните проблеми. Ние няма да участваме в скандалите, които се случват в парламента, тъй като считаме, че парламентът е място за решаване, а не за създаване на проблеми”, каза той.

Заедно с колегата си от левицата Иван Ченчев коментираха проведеното в петък пленарно заседание на новия парламент. „Смятаме, че българският парламент, в този му вид,показва нещо различно. Лошото е, че дава сигнали, които по никакъв начин не удовлетворява това, което искат хората. Ние сме последователна партия и в този парламент ще продължаваме да настояваме за това, което сме записали в предизборната си кампания. Това, което се случи вчера, издава неопитността на повечето колеги. Искам ми се да не издава друго”, каза Ченчев.

Ченчев подчерта, че БСП няма да подкрепят ГЕРБ за ново правителство. Левицата може да подкрепи кабинет от втората политическа сила, но само по политики и конкретни неща, защитавани и от БСП.