Само през уикенда: 140 купонджии с актове за незаконни партита

140 купонджии, които са заловени да празнуват в разрез с противоепидемичните мерки, получиха „честитки“ през уикенда. Нарушителите бяха сгащени на две незаконни партита – в София и в Пловдив.

Близо 60 души са заловени да празнуват в събота вечерта в ресторант на известен столичен хотел в квартал „Лозенец“. Това се е случило в нарушение на противоепидемичните мерки. Заведението е работело въпреки забраната, съобщи БНР. Екипи на полицията са отцепили района и са изчакали експерти на РЗИ да отидат на място. Акцията е била част от действията на СДВР по контрола на спазването на противоепидемичните мерки в София. При проверката е установено, че работи ресторант на съответния хотел. Вътре е имало близо 60 човека, които са празнували. На мястото са били изпратени и допълнителни екипи на полицията, които са отцепили района. Вероятно на хората, които са в хотела, ще бъдат съставени актове, както и на самия хотел.

Среднощна игра на котка и мишка

пък се разигра ден по-рано в Пловдив. Полиция и здравни инспектори прекъснаха две празненства в заведения, които са в пълно нарушение на противоепидемичните мерки. Танцьорка от единия купон дори се опитала да избяга от проверяващите. На гостите в двете заведения ще бъдат наложени глоби, включително и за пушене на закрито, както и за хора без лични документи. Пред NOVA говори домакинът на празненството, поканил гости за рождения си ден. Петък вечер, часът е 18.30, а в известно пловдивско заведение започват да се събират гости. Два часа по-късно купонът рязко спира. Глобяват участниците в партито и собственика на заведението в Пловдив

„Изведнъж нахлуха много полицаи, все едно че сме някакви престъпници. Всичко им се предаде, съставени са актове на гостите и на мен“, разказва собственикът на заведението Димитър Тодоринов.

Поводът е рожден ден на собственика

който кани над 50 свои гости.

„Ние сме си наши хора само. Не е работило заведението. Просто един рожден ден, тихичък, нормален рожден ден. Заведението не работи от 2 месеца, това си е просто все едно че ми е холът. Да си поканя гостите“, допълва той. Тодоринов обясни защо празнуващите не са се притеснили да нарушат мерките. Както и какво е правил на купона певецът Милко Калайджиев.

„Милко Калайджиев е мой приятел, от 30 години се познаваме. Той дойде да ме уважи, да изпее две песни и да се повеселим. Всички мои приятели са минали коронавируса, затова никой не се притесни“, казва още Тодоринов. Освен антитела обаче всички от купона вече имат и актове. Шумният рожден ден ядоса и премиера Бойко Борисов. „Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят“, каза той. А в петъчната вечер музиката спира и на

друго незаконно парти в града под тепетата

Също представено като частно парти.

„Частно парти може да се проведе у вас. Има още едно заведение, също е констатирано, че е работило. Също ще бъде съставен акт“, обясни Милена Шикова, началник на отдел “Държавен здравен контрол” в РЗИ-Пловдив. Освен за нарушаване на мерките проверяващите са глобени и за тютюнопушене.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share