Само „Локо“ (Пд) разваля дебюта на чужденците в „Левски“

Само „Локо“ (Пд) разваля дебюта на чужденците в „Левски“

Славиша Стоянович най-после дочака своя повторен дебют начело на „Левски“. След няколко отлагания, ако не се случи нещо извънредно и днес, сърбинът със словенски паспорт най-после ще даде начело на втория си период на „Герена“.

По принцип в повечето случаи и при „Левски“ се спазва правилото, че при нов треньор следва положителен импулс и добрите резултати поне в началото са налице. И това правило обаче си има изключения, а в момента на „Герена“ обстановката и условията са като за изключение. Оставяме на страна фактът, че моментното състояние на „Локомотив“ (Пд) е значително по-добро от това на Левски.

Ако се върнем на треньорските дебюти и по-конкретно тези на чуждестранните специалисти, заставали начело на „сините“ ще видим нещо твърде интересно, но и същевременно неприятно за тях. А именно това, че единствените неуспешни стартове са точно в мачове срещу „Локомотив“ (Пд) на „Герена“. Във втория кръг на сезон 2013/14 Славиша Йоканович тръгна с фалстарт в дома на „сините“.

Неговият отбор загуби с 1:2. Точни за победителите бяха сегашните играчи на „Ботев“ (Вр) и ЦСКА 1948 – Аласан Ндиайе и Мартин Камбуров, а за „Левски“ между тези две попадения вкара Цветан Генков. В този двубой на терена за победителите бе сегашния треньор на „Локо“ – Александър Тунчев. Това е и единственият му триумф на „Герена“ в кариерата му.

Една година по-късно и испанецът Пепе Мурсия не успя да почне ударно. Този път в първи кръг на „Георги Аспарухов“ „сините“ стигнаха само до 1:1 срещу „черно-белите“. Гостите пак поведоха този път с далеч шут на Благой Наков, а Валери Домовчийски изравни. Всички останали треньорски дебюти на чужденците в „Левски“ са успешни. Остава да се разбере способен ли е Славиша Стоянович да наруши лошата традиция при стартове срещу „Локо“ (Пд).