Самоубиецът от Пловдив – ученик в Спортното и супер стрелец

19-годишният пловдивчанин, който сложи край на живота си на закрито стрелбище в кв. „Кючук Париж“, е бил ученик в Спортното училище и е имал опит с оръжията, съобщава „Марица“ от свои източници.

Към 15.00 часа в понеделник младежът отишъл на стрелбището на ДАИКС на ул. „Димитър Талев“ 75А, за да стреля. Първоначално служителката тамне го е пуснала, тъй като нямал предпазна маска. Младежът отскочил до аптеката, за даси купи,след което се върнал.

Влизайки, той получил зареден боен пистолет „Рюгер“, калибър 9×19 и тръгнал към мишените заедно с инструкторка. Боравил добре с оръжието, ръката му била стабилна и не е треперела, споделил, че и друг път е стрелял.

Още с първите изстрели уцелил 9-ка и 10-ка. В момента, в който инструкторката дръпнала мишената и се обърнала за секунда настрани, младежът насочил пистолета към главата си и се прострелял в областта зад ухото.

На стрелбището е имало и други хора, които са станали свидетели на трагедията. На място веднага пристигат униформени от Първо районно, директорът на охранителната фирма ДАИКС, както и лекарски екип. На място се установява входно-изходна рана на главата на 19-годишния, тоест, че куршумът е излязъл.

Твърди се, че младежът не е издъхнал веднага, а малко след идването на лекарския екип, на път за болницата.

Свидетели описват стрелеца като висок и слаб, облечен с 3/4 панталони, спокоен. Не е давал признаци, че ще извърши самоубийство.