Сабрутев: Няма партии, които да застанат зад Борисов

Сабрутев: Няма партии, които да застанат зад Борисов

„Ще отидем с нашите политики на консултациите при президента Румен Радев утре. Не съм привърженик отделните власти да се смесват“, заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната“.

По думите му служебното правителство трябва да изготви адекватен бюджет за 2023 година и да го внесе в Народното събрание, вместо да вмешателства в работата на парламента.

„В ГЕРБ е топката и отговорността, ГЕРБ показва абсолютна политическа безпомощност. Няма партии, които да застанат зад Борисов“, допълни Венко Сабрутев.

Той поясни, че има сформирана коалиция в Народното събрание и тя включва ГЕРБ и ДПС, като според него това си личи при гласуванията, назначенията и ключовите комисии.

„На България ѝ трябва редовно правителство, стабилно управление, базирано на ясни политики. Експертни кабинети и плаващи мнозинства са неработещи системи, маркетингови инструменти за скриване кой управлява“, подчерта Венко Сабрутев.

Сабрутев уточни, че ПП ще проведе разговори на ниво политики с всички партии, ако вторият мандат дойде при „Продължаваме Промяната“.