Румен Петков: Борисов се гаври със здравния си министър

„Борисов се гаври със своя здравен министър. Той не спазва мерките и то грубо. За какви мерки говорим? Той внушава недоверие в мерките, които удариха училища, висши учебни заведения. Всички магазини работят. Затвориха моловете, театрите, спортните зали.“ Това заяви пред bTV шефът на АБВ Румен Петков. Думите му бяха провокирани от обиколките на премиера Бойко Борисов в страната и снимки от последните дни.

„Децата, които се снимат с него, трябва да знаят, че се снимат с човек, който ги граби, който държи милиони евро в нощното си шкафче. Нежеланието на прокуратурата да разследва е унизително за нея самата“, категорично отсече Петков.

Той коментира и насрочената дата за парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април, според указа на държавния глава Румен Радев. По време на консултациите на „Дондуков 2“ от АБВ предложиха те да се проведат значително по-късно – в средата на месец май. Едно от техните искания бе изборите да се проведат в два дни.

Независимо кога са изборите, инструментите на Борисов – като купения и корпоративния вот, играят, смята още Петков Той категоричен, че относно резултатите от вота се „набива чувство на страх“ като мотивацията е, че следващият парламент ще бъде раздробен. Според него целта е да се понижи избирателната активност.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share