Росица Кирова от ГЕРБ обвини Настимир Ананиев в сексизъм, той й поиска оставката

Настимир Ананиев от ПП публично бе обвинен в пленарна зала в сексизъм от зам.-председателката на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ, съобщават от novini.bg.

Ананиев от своя страна поиска извинение, а после и оставката ѝ.

Повод за критиката на Ананиев беше неговото мнение, че тя не може да усмири залата и трябва да отстъпи на друг да довърши точката от дневния ред за споразумението с „Боташ“.

„Ако не можете да водите заседанието, отстъпете на някой друг. Когато някой е провокиран да се обажда от място, е защото вие не си вършите работата, позволявате да се говори какво ли не от тази трибуна“, каза възмутено Ананиев.

„Въобще проспивате какви неща се говорят, обиди, които се сипят от тази трибуна, а след това ми коментирате за подвиквания от място. Ако си влезете в роля, няма да има подвиквания от място, отстъпете някой да води друг“, продължи да я критикува народният избраник от ПП.

„Аз приемам вашите забележки, но ще ви обърна внимание, че когато мъже председателстват Народното събрание, вие при такива ситуации не им правите подобни забележки“, отвърна Кирова. „Сексистко поведение няма да търпя“, отсече тя, а залата избухна в ръкопляскания.