„Ролан Гарос“: Гледаме Цвети и Гришо от Париж по БНТ

БНТ ще даде шанс на българските фенове на тениса да проследят изявите на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на „Ролан Гарос“. В периода 27 септември – 11 октомври 2020 г. по БНТ 3 ще бъдат излъчени 30 часа на живо от Откритото първенство на Франция.

Основен акцент в програмата на обществената телевизия ще са мачовете Гришо и Цвети, която след отличното си представяне на US Open получи „уайлд карт“ за основната схема.

Жребият, изтеглен на официалната церемония вчера отреди Григор Димитров да се изправи в първия кръг срещу французина Грегоар Барер. Цветана Пиронкова играе на старта с Андреа Петкович (Германия).

БНТ 3 ще предава срещите, както и полуфиналите и финала при мъжете, финала при жените и други, подбрани интересни мачове от по-ранните фази на „Ролан Гарос“.

Специални пратеници на обществената телевизия в Париж са репортерът Калин Гугов и операторът Николай Балкански. Те ще обогатят картината на турнира, която зрителите ще получат, с репортажи и интервюта от мястото на събитието.

Това е 124-то издание на Открито първенство на Франция по тенис. За първи път ще има мачове на закрито, след като в края на миналата година беше изграден подвижен покрив над основния корт „Филип Шатрие“. На четири от игрищата в комплекса беше поставено осветление, което ще позволи провеждането на срещи в тъмната част от денонощието – нещо, което не се е случвало в историята на престижния турнир.

„Ролан Гарос“ е третият за 2020 г. турнир от Големия шлем и ще бъде последен за тази година, тъй като „Уимбълдън“ беше отменен заради пандемията от коронавирус. Откритото първенство на Франция беше отлагано на два пъти, но все пак ще се проведе.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share