„Ролан Гарос“: Гледаме Цвети и Гришо от Париж по БНТ

„Ролан Гарос“: Гледаме Цвети и Гришо от Париж по БНТ

БНТ ще даде шанс на българските фенове на тениса да проследят изявите на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на „Ролан Гарос“. В периода 27 септември – 11 октомври 2020 г. по БНТ 3 ще бъдат излъчени 30 часа на живо от Откритото първенство на Франция.

Основен акцент в програмата на обществената телевизия ще са мачовете Гришо и Цвети, която след отличното си представяне на US Open получи „уайлд карт“ за основната схема.

Жребият, изтеглен на официалната церемония вчера отреди Григор Димитров да се изправи в първия кръг срещу французина Грегоар Барер. Цветана Пиронкова играе на старта с Андреа Петкович (Германия).

БНТ 3 ще предава срещите, както и полуфиналите и финала при мъжете, финала при жените и други, подбрани интересни мачове от по-ранните фази на „Ролан Гарос“.

Специални пратеници на обществената телевизия в Париж са репортерът Калин Гугов и операторът Николай Балкански. Те ще обогатят картината на турнира, която зрителите ще получат, с репортажи и интервюта от мястото на събитието.

Това е 124-то издание на Открито първенство на Франция по тенис. За първи път ще има мачове на закрито, след като в края на миналата година беше изграден подвижен покрив над основния корт „Филип Шатрие“. На четири от игрищата в комплекса беше поставено осветление, което ще позволи провеждането на срещи в тъмната част от денонощието – нещо, което не се е случвало в историята на престижния турнир.

„Ролан Гарос“ е третият за 2020 г. турнир от Големия шлем и ще бъде последен за тази година, тъй като „Уимбълдън“ беше отменен заради пандемията от коронавирус. Откритото първенство на Франция беше отлагано на два пъти, но все пак ще се проведе.