Решетки за ало-измамник, задигнал 4 бона и бижута от 20-годишна

Постоянна мярка за неотклонение застигна 47-годишен жител на София, който бе задържан на 21 септември след сигнал от млада старозагорка, че е станала жертва на ало-измамници.

Непознатият до сега на старозагорските криминалисти Недко А. застана пред Темида за това, че на 17 септември в съучастие с неизвестно до момента лице е измамил току що завърнала се от чужбина 20-годишна старозагорка да му предостави спестяванията си уж за реализация на строго секретна полицейска операция.

Младата дама събрала сложила в найлонов плик 2 290 лева;300 долара и 385 евро, множество златни бижута с общо тегло 58 грама и навита на сноп жичка от платина с тегло 10,7 грама и я оставила до химическа тоалетна в района на парк „Зеления клин“, след което се прибрала да чака ново телефонно обаждане и връщане на сумата.

В хода на досъдебното разследване Недко А. разказал, че влязал в схемата на измамниците след като откликнал на обява в интернетпространството за работа като куриер.Той не познавал останалите от групата, контактувал само с един , който му звънял от „покрит“ номер. Тепърва ще се установява дали само 20-годишната старозагорка е жертва на престъпниците, както и кой е тарторът на бандата. Софиянецът е задържан на път за Велико Търново, където е трябвало да предаде плячката.

Previous post Обвиниха полицай от Перник, заплашвал жена си с убийство
Next post Журналистът Слави Ангелов за побоя: Бях наказан заради работата ми