Решено: Постоянен арест за ченгето Боян Кабашки, един от фалшификаторите – вкъщи

Полицейският служител от сектор „Миграция“ към Областната дирекция на МВР в Пловдив Боян Кабашки остава за постоянно в ареста. Това реши преди минути Районния съд в Пловдив.

Компания зад решетките ще му правят и трима от задържаните за участие в схемата за изработване и пласиране на фалшиви лични карти за продължително пребиваване в страната за чужденци, а именно Ябълков, Гайдаджийски и Лозев. Само Рангел Сарийски е с домашен арест, предвид здравословното му състояние, информира „Марица“.

Припомняме, че тъй като имал достъп, Кабашки вадил от информационните масиви реални номера на лични карти, които служили за удостоверяване на фалшификатите. Документите били с изключително качество и се отличавали с прецизна обработка.

Групичката снабдявала с документи менте чужденци от Турция, Албания и Тунис. Цената на фалшификата достигала до 15 000 евро и бил „ключ“ за портите на целия ЕС.

Дейността на фалшификаторите магьосници не се ограничила дотук. Те издавали също дипломи за по 2 бона, карти за продължително пребиваване на бежанци в страната, свидетелства за квалификация и други.

Полицаят Кабашки може да лежи в затвора до 10 години, ако бъде признат за виновен. Върху останалите четирима също са надвиснали облаци.

Адвокатите поискаха по-леки мерки за своите подзащитни, но съдебният състав склони единствено за Сарийски

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share