Ресторантьор: Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно

Нова година ще се празнува, но хората ще се събират в затворени помещения, без вентилация, никой няма да спазва мерки. Ясно е, че много наши колеги ще празнуват и в заведения. Видя се, че има такива, които досега не спазваха ограниченията. Това заяви в ефира на БНТ председателят на сдружението на заведенията у нас Емил Коларов по повод решението ресторантите и нощните заведения да останат затворени поне до 31 януари.

По думите му това решение не изненадва бранша, тъй като представлява „поредното обещание към сектора, което не е спазено.“

“Мерките остават, но не се затягат. Заболеваемостта ще продължи да расте още дълго време, докато не се затворят обекти и места, където се събират повече хора и струпванията са много по-големи от тези в заведенията – това са големите нехранителни магазини и коледните базари”, коментира той, като допълни, че браншът се е превърнал в изкупителна жертва.

Той бе категоричен, че заведенията не са най-големият разпространител на заразата, а определянето им за такива е дискриминация към целия бранш.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share