Ресторантьори настояват за единен вечерен час за заведенията

Ресторантьори настояват за единен вечерен час за заведенията

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) ще настоява за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната, предаде БНР. Представители на организацията ще разговарят със здравния министър Костадин Ангелов след протесното шествие на колегите им от Габрово.

По думите на председателя на БАЗ Ричард Алибегов местните заповеди, с които бе ограничено работното време на заведенията и ресторантите в страната, създават напрежение сред бранша заради различната продължителност в отделните градове.

„Едни градове са до 23,30, едни до 21, други до 22, не може така. Трябва да има единна заповед за всички – 23,30 е нормално време и за ресторанти, и за кафета, за да можете вие да вечеряте спокойно и все пак да се поддържа някакъв вид бизнес“, обясни той.

От асоциацията коментираха и намеренията на правителството да подкрепи работещите в бранша. Припомняме, че организациите поискаха обезщетения за работниците и служителите си в размер на 80 процента от възнагражденията по трудов договор. Според тях предоставената помощ не е достатъчна, но е частично решение.