Рекорден брой „честитки“ за спрелите „за секунда“ в София

Рекорден брой „честитки“ за спрелите „за секунда“ в София

Рекорден брой глоби с неприсъствен фиш за неправилно паркиране, са наложени от инспектори на Центъра за градска мобилност в столицата. Инспекторите ”забождат новите честитки” под чистачките, без да е необходимо присъствието на водача в превозното средство, за да бъде глобен. Пуснати аварийни светлини, в отсъствието на шофьора, също не спасяват от санкция. Глобите варират от 20 до 200 лева. Фишът се принтира на място и за секунди постъпва в масивите на КАТ.

Заради масовия градски транспорт, започна поставянето на така наречения „неприсъствен фиш”. Това уведомление се поставя под чистачките на неправилно спрелия автомобил. „На фиша е указано нарушението, номера на автомобила, а на адреса на собственика ще пристигне и съответният фиш”, заяви в ефира на „Здравей, България” – Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност.

„Този фиш може да се обжалва в съответствие със закона”, уточни той. Нарушението се отразява на таблет, с който се снима нарушителят. Снимките обаче не се изпращат на собственика. „Законът не изисква изпращането на тази информация на нарушителя, като снимките се правят, за да имаме доказателство за нарушението, ако се стигне до обжалване”, заяви директорът на ЦГМ.