Резил! Племенницата на Доналд Тръмп го съди за измами

Племенницата на американския президент Доналд Тръмп, Мери Тръмп, заведе дело срещу американския лидер и двама други нейни роднини, като ги обвини в измама, която я е лишила от значителна част от наследството, което й се полага. Тя заведе дело във Върховния съд на Ню Йорк, в което иска от роднините си обезщетение за 500 000 долара, и покриване на всички съдебни разходи.

Племенницата на настоящия американски лидер твърди, че след смъртта на баща й Фред Тръмп-младши, брат на настоящия американски лидер през 1981 година, тя и брат й трябва да наследят дяловете на баща си в компании за недвижими имоти.

Както обаче се посочва в съдебния иск, Доналд Тръмп и по-голямата му сестра, пенсионираната съдийка Мариан Тръмп-Бари, със съучастието на семейния адвокат, са лишили Мери Тръмп, която по това време е била на 16 години, от правото да се разпорежда с тези активи. Тя посочва, че акциите в тези компании се оценяват на милиони долари.

Друго основно обвинение гласи, че 1999 г., след смъртта на бащата на настоящия президент на САЩ Фред Тръмп-старши, Доналд Тръмп и брат му са ожказали натиск върху Мери, така че тя се съгласи да приеме не повече от 30 милиона долара от дядо си.

Това лято Мери Тръмп публикува книгата „Твърде много и никога достатъчно: Как семейството ми създаде най-опасния човек”. В него племенницата на американския лидер, която е доктор по клинична психология, твърди, че 74-годишният Доналд Тръмп поради негативното влияние на семейството му е лишен от емпатия и страда от много комплекси.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share