Ревнивец от Пазарджик тероризира с „такса спокойствие“ бившата си

Млад мъж е арестуван, след като е тероризирал и заплашил с убийство бившата си приятелка и настоящото ѝ гадже, като даже им е искал „данък спокойствие“, пише Trafficnews.bg.

Сценарият, достоен на Холивудски филм, завършва със зрелищно залавяне с подкуп, който 23-годишният мъж е поискал и получил, за да не посегне върху живота на двама души.

Районна прокуратура – Пазарджик днес привлече като обвиняем младежа с инициали И.К. за заплахи с убийство и изнудване.

Обвиняемият И.К. наскоро бил излязъл от затвора. Той научил, че бившата му приятелка има връзка с друг мъж. Поради тази причина започнал да заплашва двамата, че ще ги убие, както и поискал всеки месец да му плащат по 300 лева „такса спокойствие“, за да не ги притеснява.

След подаден сигнал в полицията, И.К. е бил задържан от служители на ОД на МВР – Пазарджик на 12 февруари 2021 г., непосредствено след получаване на парична сума , предмет на изнудването.

Извършени са неотложни процесуално – следствени действия, в резултат на които са иззети веществени доказателства – нож, паричната сума и др. Обвиняемият И.К. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Previous post Митничари на „Калотина“ извадиха килограми злато от Аudi Q7 на турчин
Next post Проговори бащата на момчето, убито от ток: Когато го дръпнах, и мен ме удари…