Разгадаха мистерията на „срязаната от извънземни“ скала

Разгадаха мистерията на „срязаната от извънземни“ скала

Огромна скала, която се намира в Саудитска Арабия, е разрязана като с нож наполовина. Това отдавна представлява интерес за специалистите и може би най-накрая успяха да разкрият тайната на мистериозната скала.

Теоретиците на конспирацията твърдят, че главна роля в тази мистерия имат извънземните и техните лазери, но обяснението може да е по-просто и по-научно, съобщава Mail Online.

Скалното образувание Ал-Наслаа е огромен камък, който се намира до оазиса Тайма в северозападна Саудитска Арабия. Скалата е висока 10 метра и широка 7,6 метра. На камъка има много пещерни рисунки, които показват човек на кон.

Отвън на всички изглежда, че гигантският камък е разрязан наполовина с помощта на лазерен лъч, създаден от развита цивилизация. В същото време се предполага, че две от неговите части са малко повдигнати и са разположени върху постаменти от камък. Образуванието е много необичайно, заради което привлича вниманието на много туристи. Освен това мнозина смятат, че камъкът е бил изсечен от извънземни, които са пристигнали в Саудитска Арабия преди няколко хилядолетия.

Експертите смятат, че има научно обяснение за този идеален разрез. Той би могъл да възникне в резултат на процес, наречен изветряне. Геологът Чери Люис разказа за това. Разцепването се появило поради наличието на вода в камъка, който замръзнал и се стопил. По време на замръзване тя се разширява и избутва половините на скалата. Той добави, че процесът може да продължи и ще приключи едва след като камъкът бъде напълно разцепен.