Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК решения, има задържани лекари

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК решения, има задържани лекари

Задържаха трима председатели на ТЕЛК и четирима посредници при специализирана полицейска операция по образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, съобщиха от МВР. Разпитани са множество свидетели, някои от които – пред съдия. Иззети са множество документи и парични суми в големи размери, съобщава Нова телевизия.

Акцията на служители на ГДБОП е проведена на 16 септември. Разпитани са множество свидетели, част от тях и пред съдия. Иззети са множество документи и парични суми в големи размери.

Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Действията по разследването продължават. По информация на БНР става въпрос за мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София.

Една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата. Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.