Разбиха мобилен секс бардак, арест за сутеньори в центъра на Пловдив

Полицията и прокуратурата се похвалиха с нов удар срещу трафика на хора. В центъра на Пловдив са задържани двама мъже, извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги.

В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора, служители на Второ РУ проверили на улица „Иван Вазов“ лек автомобил „Сеат Леон“, управляван от 26-годишния Х.И от Ботевград.

В превозното средство пътували две жени същото от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, които били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там.

Трите лица били задържани, а хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема.

При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица „Тодор Каблешков“. В апартамент , нает и ползван от 36-годишен мъж с инициали М.Т също от Ботевград и други две жени- 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен, били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен.Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове.

В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив са извършени множество действия по разследването. Разпитани са свидетели, включително пред съдия, извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица.

По отношение на Х. И. и М. Т. са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72ч. с постановление на наблюдаващия делото прокурор. Действията по разследването продължават.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share