Радостин Василев: Не сме видели една политическа мярка от „Продължаваме промяната“

Радостин Василев: Не сме видели една политическа мярка от „Продължаваме промяната“

В момента не мога да кажа, дали „Продължаваме промяната“ е партньор, защото цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме само слова, които са популистки. Това заяви в „Денят започва“ Радостин Василев от „Има такъв народ“.

Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партньор на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Изправи се. БГ! Ние идваме!“.

„Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор“, допълни той.

Василев смята, че тези партии ще останат след тях в класирането.

„Тези хора, които водят истинска политика, тези, които са поставили червени линии, които не могат да се преминават. Коалиция с ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна, независимо дали те се извинят, както казват г-н Петков и г-н Василев, такава коалиция е невъзможна. Ние имаме много ясна политика във всички сектори на държавата, не разчитаме само на говорене за антикорупция, против корупцията и така пионерски лозунги и това кара тези политически субекти да не бързат с желанието си да се обявят за евентуален коалиционен партньор с нас. А и при нас има така нар. политическа всеядност“, коментира още Василев.

Той допълни, че ИТН са доказали в два парламента, че политическата всеядност и задкулисието в политиката, договарянето на 121 депутати с цената на всичко е грешно, и сега ще останат последователни.

Василев обясни, че още миналия път са поставили принципни условия за политики, но за съжаление от другата страна са поставили условия за влияние. По думите му ако се наложи от „Има такъв народ“ да предложат кабинет отново, тогава диалогичността им ще бъде на по-високо ниво.