Радев с №6, Герджиков с №15, Панов е 19-ти в бюлетината

Радев с №6, Герджиков с №15, Панов е 19-ти в бюлетината

Централната избирателна комисия (ЦИК) тегли жребия за номерата в бюлетините за двата вида вот на 14 ноември – за президент и за Народно събрание (НС).

Първо ще се проведе този за номерата в бюлетината за държавен глава, тъй като според Изборния кодекс (ИК) той е с преимущество. Тези партии и коалиции, които имат издигнати и депутатски листи, ще запазят същия номер и в бюлетината за НС. След това ще се изтегли жребият и за НС.

При тази процедура най-малкият номер, който ще се тегли, ще следва най-големият номер от предходната процедура. В бюлетината за депутати, номерата на Инициативните комитети за президент ще бъдат пропуснати.

Първи бе изтеглен Инициативният комитет за президент, издигнал Марина Малчева. Тя получи номер 9 в бюлетината. Веселин Марешки ще бъде 23 поред. Партия „Общество за Нова България“, която издига кандидат с име Жельо Желев е под номер 13. БНО с Георги Георгиев получи номер 22.

Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева ще бъдат под номер 15 в бюлетината.

Румен Радев и Илияна Йотова се подредиха под номер 6.

Светослав Витков от „Глас народен“ пък ще е точно зад него – 14-ти поред.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък ще са 17-ти в бюлетината. Точно пред него се нарежда певицата Луна, която получи 16-ти номер в подредбата.

Горан Благоев ще е 7-ми номер в бюлетината. Костадин Костадинов, издигнат за държавен глава от „Възраждане“ ще е 5-ти. Росен Миленов, издигнат от Инициативен комитет ще е номер 3.

Николай Малинов от русофили ще е 2-ри номер. БСНД със своя кандидат ще са под номер 8.

Волен Сидеров, издигнат от „Атака“ в битката за Дондуков 2 ще е 11-ти в бюлетината. Партия „Правото“ с кандидата си Мария Колева ще са 20-ти.

Лозан Панов пък ще е под номер 19 в бюлетината. Валери Симеонов, издигнат от „Патриотичния фронт“ ще е 4-ти.

Александър Томов от Евролевицата се подреди на 10-то място.

На 12-то място пък в бюлетината ще бъде Боян Расате. Номер 18 взима Цвета Кирилова. Милен Михов от ВМРО пък е 21-ви.

БНС ще са под номер 28 в бюлетината за НС. ИТН са 24-ти, а БСП – 33. Коалицията ГЕРБ-СДС ще бъдат под номер 32.