Първи сняг в проходите: Колите с галоши да останат пред блока

Първи сняг в проходите: Колите с галоши да останат пред блока

В почивните дни се очаква понижение на температурите, а в Предбалкана и високите полета метеорологичната прогноза е за преваляване на слаб сняг. Очакват се слаби валежи в Западна България. АПИ апелира шофьорите да сложат зимните си гуми, да карат със съобразена скорост, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. В събота – 21 ноември, се очаква понижение на температурите, а в Предбалкана и високите полета метеорологичната прогноза е за преваляване на слаб сняг.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките като доставките за зимен сезон 2020/2021 продължават. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и ще предприемат обработка на настилките в участъците, където има предпоставки за заледяване и хлъзгавост по усойните места.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, а също и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.