Първата Dacia на ток излиза в два варианта, а по-скъпата ще струва 15 000 евро

Renault ударно електрифицира моделната си гама и в крайна сметка този процес засегна и дъщерната компания Dacia. Вече е известно, че тя е готова с първия си модел на ток – електрически кросоувър, който ще се казва Spring, а сега се появяват и нови подробности за него.

Изданието Autoevolution съобщава, че премиерата на електромобила ще се състои на 15 октомври в рамките на конференцията eWays, организирана от Renault. На същото събитие френската марка ще покаже и свой електрически модели, за който се твърди, че ще има пробег с едно зареждане на батериите от над 600 километра.

Що се отнася до Dacia Spring, той ще се появи в поне два варианта, като тяхната стойност ще е между 10 000 и 15 000 евро. Благодарение на това, румънският модел ще бъде и най-евтиният електромобил, предлаган в Европа.

В основата на Spring е платформата, използвана за Renault City K-ZE. Базовият вариант, струващ 10 000 евро, ще получи един електромотор с мощност 45 конски сили и батерия с капацитет 26,8 кВт/ч. Тази комбинация ще осигури пробег от 200 км с едно зареждане.

По-мощният и по-скъп вариант ще получи батерия с 48 кВт/ч, а мощността на електромотора ще е около 68 конски сили. Пробегът при нея ще е 300 км, което определя и по-високата цена.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share