Първан Симеонов с прогноза кои формации ще пострадат от страха от коронавируса

Новите формации и БСП са потърпевши от страха от коронавируса. 7 са формациите, които имат шанс да влязат в парламента. Две от тях трябва да направят сериозна кампания. Едната е Мая Манолова, другата – ВМРО. Сложният въпрос е как ще се сформира правителство. Всички знаят, че то ще е компромисен вариант. Към днешна дата ГЕРБ ще спечели изборите най-вероятно. Това заяви политологът Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия по повод предстоящите избори у нас.

„Ако ГЕРБ спечели с повечко – ще стои въпросът дали Борисов ще иска или няма да иска да управлява, после дали българският народ ще иска или няма да го иска, не съм сигурен дали българите ще искат още от същото. Обикновено БСП губи, когато има шанс да спечели. Протестите лятото казаха: Проветрявайте. Имаме самостоятелна заявка от президента, има прочистване в ГЕРБ, има вътрешни конфликти в БСП. Слави Трифонов е едно от големите неизвестни в случая“, коментира още той.

„ДПС е в силна форма. Ердоган застана зад тях. ДПС предлага един експертен вариант от който Борисов много бяга, но не ми се вярва Борисов да даде на Радев да сформира мандат“, смята още политологът.

По думите му наследството на Обединени патриоти почти изцяло е иззето от ВМРО.

Previous post Васил Божков призова за коалиция с партията на Слави, били единомишленици
Next post Гриша Ганчев се отказа от напускане на ЦСКА