Първан Симеонов посочи кой печели повече при нови избори

Играта е кой ще излезе най-малко виновен за предстоящите избори. ДПС и ГЕРБ се поуспокойха малко. ДПС легитимира Делян Пеевски. В ПП усещат, че губят рейтинг. При нови избори – най-вероятно ГЕРБ ще бие с повече. Това заяви политологът Първан Симеонов в ефира на BG on air.

Времето работи за Румен Радев при всеки ден на тази сглобка. Рейтингът му разбира се не е като при първия мандат, смята политологът.

Ако бях Борисов щях да оставя акад. Денков за премиер, за да не нося негативите. Щях да отцепвам и от групите по малко. Така щях да имам алтернативно мнозинство. ‘Възраждане“ трябва да се наблюдава, това не ми изглежда като отлюспване, а като сериозен разлом в сърцето на партията, обобщи политическата ситуация политологът.

Според него политическият анализ показва, че връзката ДПС – ГЕРБ е доста здрава и на практика можем да ги видим като коалиция. Убеден съм, че каквото са искали – го имат. Това, което ме шокира е неспособността на тези хора да видят какво се случва около тях. ПП са малко бизнес хора и така преговарят.

По думите му доверието в изборите пада. Не виждам да има друг вариант за коалиция.

Дори и да има избори – те пак ще са в сходна конфигурация в НС, отбеляза Първан Симеонов.

Ако бях Борисов щях да оставя акад. Денков за премиер, за да не нося негативите. Щях да отцепвам и от групите по малко. Така щях да имам алтернативно мнозинство. ‘Възраждане“ трябва да се наблюдава, това не ми изглежда като отлюспване, а като сериозен разлом в сърцето на партията“, обясни още той.

Времето работи за Румен Радев при всеки ден на тази сглобка. Рейтингът му разбира се не е като при първия мандат, смята политологът.

По думите му българите са развили апатия към това, което се случва в политиката, но това се наблюдава и при политиците.