Пълен списък! Това са суперхраните на зимата

1. Мандарини

Най-добре е да консумирате мандарини през техния сезон, т.е. от ноември до януари. Това не само е може би най-пресният плод през зимата, но е и пълен с витамин С. Всички знаем колко важен е този витамин за нашия имунитет.

2. Кисело мляко

Студеният въздух през зимата често води до много суха кожа. В допълнение към редовната употреба на кремове, храната, която ядете, също може да помогне. Киселото мляко може да подобри състоянието на кожата ви. Едно проучване установи, че жените, които ядат кисело мляко в продължение на четири седмици, имат много по-гладка кожа от тези, които не обичат киселото мляко.

3. Яйца

Яйцата са суперхрана и са много повече от добър източник на протеин. Яйцата са пълни с минерала селен, който е особено важен за имунитета и има свойства, подобни на колагена – подобрява състоянието на кожата.

4. Нар

Този плод не само е вкусен, но е и пълен с витамин С. Всъщност само един нар съдържа 48% от препоръчителната дневна доза витамин С. Така че, вместо да пиете или да приемате добавки с този витамин, изяжте един нар.

5. Авокадо

Може би не трябва да ви убеждаваме да ядете авокадо, защото е чудесно през всеки сезон. Но ще ви хареса още повече, когато разберете, че е супер полезно. Авокадото е богато на фолиева киселина, която може да подобри настроението ви.

6. Цвекло

Цвеклото съдържа много витамини и минерали и подобрява цялостното здраве. Освен това е чудесен източник на въглехидрати, които изгарят бавно, което означава, че ще ви даде енергия.

7. Сладки картофи

Ако искате да сте максимално здрави, заменете обикновените картофи със сладки. Те имат по-малко калории и въглехидрати, но много повече витамини А и С.

8. Ядки

Обикновено не посягаме към ядките като лека закуска, но трябва да променим това. Орехите са не само вкусни, но имат съществена роля за здравето на нервната ни система.

9. Овес

Вероятно вече знаете, че овесът е чудесен за вашето здраве. Той е богат на фибри и това ви кара да се чувствате сити за по-дълго време. По този начин ще избегнете пристъпите на глад и ще контролирате по-лесно теглото си през зимата.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share