Пустинно чудо: Лечебно езеро, около което „поникна“ 5-звезден курорт

Пустинно чудо: Лечебно езеро, около което „поникна“ 5-звезден курорт

През 40-те години на миналия век Хуакачина се превръща в популярна СПА дестинация за богатите перуанци, търсещи лечение от много болести.

Хуакачина е оазис в пустиня в южно Перу, на около 10 минути от град Ика и на 5 часа от столицата Лима. Това е село, построено около естествено езеро, заобиколено от палми и внушителни пясъчни дюни.

През 40-те години на миналия век Хуакачина се превръща в популярна СПА дестинация за богатите перуанци, търсещи спасение от ревматизъм, артрит, астма и бронхит. А именно, местната легенда казва, че езерото има лечебна сила и че лекува различни болести на тези, които се къпят в него.

През 50-те години туристическата атракция на Хуакачина започва да намалява и мястото е изоставено в продължение на десетилетия. Нещата започнаха да се променят към по-добро в края на хилядолетието, когато различни инвеститори започнаха да предлагат възможността да изследват това чудо в пустинята с превозни средства тип „бъги“.

С течение на времето тук са построени ресторанти, които предлагат всичко – от класическа перуанска кухня до италианска пица. Шофирайки с „бъгита“, тук можете да направите ефектни снимки пред невероятните пясъчни дюни. Ето защо Хуакачина днес се посещава от хора от всички поколения.