Пускат 2,5 км от Южната дъга на околовръстното в София

Пускат 2,5 км от Южната дъга на околовръстното в София

Движението в 2,5-километров участък от директното трасе на Южната дъга на Софийския околовръстен път от АМ „Тракия“ до пътен възел „Герман“ се пуска утре, съобщи АПИ.

Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и през следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи, пише offnews.

В 2,5-километровия участък трафикът ще е в 3 ленти за движение във всяка посока, а при пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна.

телна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Напредъкът по проекта е съгласно приетия график, като до момента са изпълнени 65% от предвидените дейности. 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но се очаква обектът да завърши по-рано.

Работата в участъка продължава и шофьорите трябва да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи, предупреждават от пътната агенция.