Психопат опита да подпали българска кръчма в Англия, тормозел нашенка от месеци

Психопат опита да подпали българска кръчма в Англия, тормозел нашенка от месеци

Собственичка на българска кръчма в английския град Шрусбъри месеци наред е тормозена и обиждана от местен жител, които дори опитал да подпали заведението.

49-годишният Глен Мотърсхед наричал нашенката „българска циганка“ и в продължение на месец я тероризирал. Кръчмарката стоически изтърпяла неговите обиди „за да запази мира“, но най-накрая и писнало от наглия клиент и подала жалба.

Свидетелка на грозните сцени разказа пред Кралския съд в Шрусбъри, че по време на натоварена вечер в заведението имало 60 клиенти и девет служители на смяна, когато Мотърсхед пристигнал с дъщеря си. Мъжът започнал да обижда вулгарно българката, като поведението му огорчило нашенката.

Според очевидката Сузане Франсис мъжът попитал кръчмарката „дали е проститутка“ и я призовал да „напусне страната му“. Франсис смята, че Глен Мотърсхед просто завиждал на сънародничката ни, тъй като била успешна местна бизнесдама.

Същата вечер Мотърсхед е помолен да напусне заведението, но той се върнал разгневен и обявил на всеослушание: „Тази нощ ще изпепеля това място“ и призовал посетителите си тръгнат.

По-късно персоналът и клиентите усетили силна миризма на бензин и установили, че запалителна течност е излята в помещението през пощенската кутия заедно с куп боклуци. Междувременно съдружника на българката открил Мотърсхед наблизо. Избухнал спор и той ударил Мотърсхед, който бил арестуван при пристигането на полицията.

Глен Мотърсхед е признат за виновен по обвинение за расистки тормоз, увреждане на имущество и отправяне на заплахи.

За хулиганската изцепка Мотърсхед е осъден на 1 година затвор, като и забрана да посещава българската кръчма за период от 10 години.