Психолог с прогноза след зверството, смразило Сандански: Ще има още такива избухвания!

Психолог с прогноза след зверството, смразило Сандански: Ще има още такива избухвания!

Продължава разследването на двойното убийство в Сандански. Две деца – братче и сестриче на 3 и 5 години, бяха убити по особено жесток начин, като за деянието е задържана 32-годишната им майка. Доказването на вината ѝ все още не е окончателно.

Според психолога Иван Ташев човек може да извърши подобно деяние в състояние на силен афект. „В силен афект дори родител би могъл да извърши такова нещо – като израз на слабост, на безсилие, в опит да се отмъсти. Винаги има някакви мотиви, винаги има дълъг период преди тази случка, който често се оказва скрит“, коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Ташев коментира, че в състояние на афект хората не осъзнават какво вършат и добави, че пандемията предизвика допълнителен стрес у всекиго.

„Очаквам и други такива избухвания, когато психиката на човек може да бъде предизвикана в кризисна ситуация да стигне до афективно състояние и до по-тежки последици“, допълни той. Психологът призова хората да се грижат както за физическото си, така и за психическото си здраве.