Проф. Чирков в последното си интервю: Политици да не решават здравни проблеми!

Тази нощ ни напусна гениалният български лекар проф. Александър Чирков. Причината за смъртта му още не е ясна, но най-вероятно не е Ковид-19, посочи асистентът му. Чирков си е правил тест съвсем скоро и е бил отрицателен. Пред хотела, в който е починал има полиция.

Ето какво казва проф. Чирков в последното си интервю в transitionstories.eu:

„Държавата не трябва да се затваря, а настоящите мерки, които са предприели от щаба, са напълно адекватни. Това сподели в интервю за „Истории от прехода“ кардиологът с дългогодишен опит проф. Александър Чирков. Той изрази теза, че коронавирусът е манипулиран, тъй като през 2003 и 2004 г. са починали 747 пациенти от SARS и тогава в Европа не е имало такъв проблем, а сега изведнъж някой се опитва да постави Европа „на колене“.

„Моето мнение е, че не трябва да се затваря държавата, а обратното! През 2003/2004 г. със SARS нямаше такъв проблем. Тези, които манипулираха този коронавирус китайци ли са, корейци ли са, японци ли са не знам, целят да изпълнят интересите на някои от големите фирми! Не може 2003/2004 г. да има такава вирусна инфекция и за година и половина и помен не остана и Европа не пострада, а повече арабските и азиатските държави. След това някой се сети и каза: „дайте да унищожим Европа!“, коментира проф. Чирков.

Той се обоснова като посочи информации, според които 200 големи фирми в света са направили печалби в размер на 47 билиона вследствие на кризата с коронавируса. „Излезе информация, че 200 големи фирми в света имат печалби 47 билиона – не милиони, а 47 билиона! Може да си представите как може да се манипулира всичко, за да постигнат успех тези фирми“, каза именитият кардиолог.

Запитан защо тогава умират толкова хора от коронавирус, ако той е манипулиран, професорът се аргументира, че няма информация дали са починали заради коронавируса или са имали други заболявания, които са предизвикали смъртта. „Още не може да се докаже от самият вирус ли са починали – правена ли им е аутопсия да се покаже от коронавирус ли са починали, или са имали някакво друго основно заболяване? Вирусът, както и грипът, може да доведат до усложнения и смърт, разбира се, но за мен това, което се случва в момента с коронавируса по света, е много глупаво!“.

Според професор Чирков маските трябва да се носят там, където има събиране на млади и възрастни, както и от хора с белодробни и сърдечно-съдови заболявания, но не и от млади хора, които са клинично здрави. „Маските може да помагат там, където има събиране на възрастни и млади хора. Този, който поначало има белодробни и сърдечно-съдови заболявания, е добре да носи маска. Защо? Защото той много бързо може да се разболее, ако го хване вируса. Младите няма нужда да носят маски. Освен това много неща, които се правят, те са излишни и жестоко се съсипва психологическата ситуация на пациентите!“.

Лекарят, който живее в Германия, обясни налагането на пълна карантина в страната със смесването на млади и възрастни на едно място. “Какво да правят вече … Стана така, защото се смесиха много възрастни и болни хора с придружаващи заболявания с младите. Но при младите по-често коронавирусът минава като грипа. Мисля, че трябва да се подхожда разумно, а не само от политическа гледна точка. Не може политици да решават здравословни проблеми – те могат да помогнат с някои съвети, но те не могат да решават здравословни проблеми!“, коментира кардиологът.

Той разкри, че в обкръжението му няма някой, който да е изкарал коронавирус, а самият той се предпазва като носи маска на закрити пространства, както и избягва местата, където има струпвания. „Така ще е докато мине, а то ще мине – убеден съм, че до Коледа това ще изчезне. Хората трябва да се предпазват, да не се събират на големи групи, за да не се заразяват. Това, което се случва, е неприятно е за икономиката, стопанството, магазините. Няма нужда хората да се притесняват, всичко ще се оправи! Трябва само да спазват тези мерки и ще видите как ще стане добре!“, завърши проф. Чирков.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share