Проф. Радулов за скандала с Радев: Чиновническа клюка

В случая трябва да се водим от тона на Борисов, той беше изпълнен с ирония. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов по повод разпоредената вчера от премиера Бойко Борисов проверка на случая с предсрочно прекратеното посещение на президента Румен Радев в Естония.

Проверката трябва да направят Държавна агенция „Разузнаване“ и ДАНС. Думите на министър-председателя бяха отправени в отговор на думите на държавния глава, че „доброжелатели“ от правителството стоят зад това визитата му да приключи по-рано от планираното.

Това, което каза президентът, не беше, че може би има нещо скроено срещу него от специалните служби, а че някой близък до властта се е погрижил срещата да бъде възпрепятствана, заяви проф. Радулов.

Борисов би могъл да възложи на службите какво ли не, възлагал им е и проверка на мандрите. Това са свързани с политиката неща, тези неща се решават в тесни дипломатически кръгове и няма шанс ДАНС и ДАР да направят каквато и да е проверка. Това е поредната иронична реплика по адрес на президента, посочи проф. Николай Радулов.

Случаят прилича на чиновническа клюка, отбеляза експертът по национална сигурност.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share