Проф. Киров за промените в Конституцията: Тепърва започва интересното

„Никоя правна норма, никой закон, колкото и съвършен да е той, не може да доведе до приказен резултат, защото законите действат чрез хората. Хората правят така, че законите да бъдат ефективни и да доведат до целите, за които са създавани. Така че ние не можем да кажем още отсега какъв ще бъде резултатът от предлаганите конституционни промени.”

Това заяви пред NOVA преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров. Коментарът му е във връзка с промените в Конституцията, които бяха приети от парламента на първо четене.

По думите му оттук нататък започва истинската и интересна работа. „По Коледа стават чудеса, да се надяваме на хубави чудеса”, добави той.

„От конституционните промени, които бяха предложени, отпада само една – за промяна на датата на националния празник, тъй като е ясно, че той ще остане на 3 март. Другото подлежи на доизкусуряване с предложенията, които ще направят между първо и второ четене депутатите в Народното събрание. Най-вероятно ще има доста сериозни изменения и политическите сили от т.нар. некоалиция са готови с тези предложения, но те засега остават тайна и не са споделени с никого”, коментира проф. Киров.