Проф. Ангелов: Справяме се, сега няма натиск върху здравната система

Доволни сме от постигнатите резултати до момента. Следим всяко число със загриженост, но отчитаме – нямаме голям натиск към лечебните заведения. Лекарите работят спокойно. Засега няма натиск върху здравната система и в болниците има свободни легла. Това обяви в началото на редовния брифинг на НОЩ здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Следим всяко число, със загриженост, следим нарастването на случаите. И в Кюстендил и във Враца има ръст на болните, лекарите работят свободно, каза здравният министър Ангелов.

Отправното число е 200 и до това число, лекарите ще могат да работят свободно и гражданите ще могат да получат грижа, подчерта здравният министър.

51 г. е средната възрастта на заразените с коронавирус, каза още Ангелов. 43 лица са заразените под 19 год. граждани. Няма особена динамика в състоянието на Балканите и ЕС, каза доц. Кунчев. Процентът на положителните проби за Братанския щам е твърде висок в Кюстендил, каза доц. Кунчев. няма установени случай на щамовете от Бразилия и Южна Африка.

Слуаите нарастват с 24%, каза ген. Мутафчийски. Смъртността е колебаещ се фактор, нивата на смъртността отговарят на тези през номври миналата година. Леглата са заети на 40% , а миналата седмица бяха 30%

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share